Eikenhout

Werken met eersteklas hout is de droom van iedere vakman, zo ook bij ons. Wij maken enkel gebruik van massief, oersterk en duurzaam Europees eiken.

Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten die er is. Ondanks de hardheid is het met de juiste kennis en kunde goed te bewerken en af te werken. Onder invloed van wisselingen in temperatuur, luchtvochtigheid en UV-straling kan het gaan werken. De verschillen die in de loop der tijd ontstaan geven het hout juist dat typerende karakter, waardoor het alleen maar mooier wordt in onze ogen.
Eiken bevat looizuur en dit zou eventueel vlekken kunnen geven op je bestrating. Schrik hier niet van, dit is een natuurlijke reactie. Deze vlekken zijn verwijderbaar met wat water en zeep.

 

Afwerking van het hout

Voor de afwerking van ons eikenhout gebruiken wij Rubio Monocoat. Na een uitgebreide zoektocht kwamen we bij dit mooie product uit omdat zij niet alleen topkwaliteit maar ook milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten aanbieden. Dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding waarop de werking gebaseerd is, heeft Rubio Monocoat de volgende kwaliteiten.

Één behandeling geeft direct duurzame bescherming, ook voor de kleuring van het hout. We raden je aan om een tweede laag na ca. 6 maanden aan te brengen. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan om je meubel elk jaar te beoordelen of een extra behandeling nodig is. De monocoats bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en hierdoor veilig voor de gebruiker én zijn omgeving. Het is eenvoudig in gebruik en onderhoud, ook omdat er geen overlappingen mogelijk zijn

 

Werking van eikenhout

Eikenhout is een natuurproduct en reageert op zijn omgeving. Deze ‘werking’ van het hout is te omschrijven als de vervorming die optreedt onder invloed van vocht. Een specifiek kenmerk van eikenhout ten opzichte van andere houtsoorten is werking in de vorm van scheuren. Een massieve balk laat gegarandeerd enkele scheuren aan de oppervlakte zien. De scheuren krimpen tijdens een natte periode en gaan verder open staan bij droogte. Deze specifieke werking in combinatie met de kenmerkende tekening van het eikenhout maakt elk meubel volledig uniek. Een uiterlijke eigenschap die wij in ieder geval erg kunnen waarderen.

Een scheur is echter niet altijd gewenst, of wordt niet altijd even mooi gevonden, waardoor er ook getwijfeld kan worden aan de kwaliteit van het hout. Om je gerust te stellen, die twijfel is niet terecht, want de scheuren hebben geen effect op de sterkteklasse van het hout en dus ook niet op de stevigheid van het meubel.

 

Natuursteen

Voor de afwerking van ons eikenhout gebruiken wij Rubio Monocoat. Na een uitgebreide zoektocht kwamen we bij dit mooie product uit omdat zij niet alleen topkwaliteit maar ook milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten aanbieden. Dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding waarop de werking gebaseerd is, heeft Rubio Monocoat de volgende kwaliteiten.

We hebben gekozen voor geschuurd splijtsteen uit India voor onze buitenkeukenbladen vanwege de robuuste uitstraling en gunstige kenmerken. Door de jaren heen kan de steen door weersomstandigheden lichter worden. Met steenolie krijgt het blad haar originele kleur weer terug en zijn krassen en vlekken voor een groot deel te voorkomen

 

Kussens en stoffen

Samen met Nofruit hebben onze stylisten Nicole & Fleur van Interieur Design per type kussen (Southend en Sunbrella) 3 verschillende kleuren uitgekozen. Zij hebben uit de selectie van Nofruit de mooiste stoffen gekozen die bij de eikenhouten loungebanken passen. We raden je aan om deze stoffen te bekijken. Vraag een gratis samplebox aan zodat je de kwaliteit kunt voelen en zien. Wil je liever een andere kleur stof op je kussen, dat is geen enkel probleem. Op de website van Nofruit kun je gratis samples aanvragen van de verschillende stoffen. We maken onze loungebank kussens in de stof die je wil. Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Beschermhoes

Voor jouw loungebank, loungetafel of buitenkeuken hebben we een speciale beschermhoezen op maat. Het zijn waterbestendige hoezen van duurzaam en sterk materiaal namelijk 420D polyester. Er zit een premium PU coating overheen. Dit is van groot belang voor de waterdichtheid en levensduur van de beschermhoes. De beschermhoezen verlengen de levensduur van jouw loungebank, loungetafel of buitenkeuken.

The Bastard

We hebben een samenwerking met de mannen van The Bastard. The Bastard maakt premium kamado's sinds 2013. Net zoals wij hebben zij een ongelooflijke passie voor lekker buiten koken. De combinatie tussen een oerdegelijke kamado en onze stoere eikenmeubels is top. Beide Dutch Design, de juiste balans tussen vorm en functie. Eerlijk design, gemaakt van de beste materialen en makkelijk in gebruik. Wil je meer informatie over de Bastard, accessoires of zelfs workshops? Kijk dan op www.bastard.nl