Veel gestelde vragen

THUYN werkt dagelijks aan de realisatie van de mooiste loungebanken en buitenkeukens. Zodra jij jouw bestelling hebt geplaatst, gaan wij aan de slag om de mooiste producten te realiseren. Jouw THUYN moment is dichterbij dan je denkt.


Levering in je THUYN.

Wat is de levertijd?

Nadat jij de bestelling definitief hebt geplaatst en de betaling is afgerond gaan onze meubelmakers aan de slag. De loungesets en buitenkeukens leveren binnen 2 weken in jouw tuin. Op de tuintafels zit een levertijd van ca. 4-6 weken.

Tot waar in mijn huis bezorgen jullie het product?

Standaard zorgen wij ervoor dat jij jouw producten direct in gebruik kan nemen. Gemonteerd en klaar voor gebruik. Je tuin moet uiteraard wel toegankelijk zijn met een minimale breedte van 80 cm. De buitenkeukens zijn geen kleine jongens, dus houd daarvoor ook rekening met de draaicirkel (buitenkeuken large: 150 cm en buitenkeuken extra large: 220 cm). We bezorgen de buitenmeubelen alleen op de begane grond. Wij komen jouw meubel bezorgen met een grote vrachtwagen, dus het zou fijn zijn als deze voor de deur kan parkeren. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.

Hoe lang duurt het plaatsen van de producten?

Met een kleine slag om de arm kunnen we zeggen dat de meeste producten binnen 1 uur klaar voor gebruik zijn op locatie! Wij plaatsen uitsluitend zaken die bij THUYN zijn besteld, zorg dus zelf voor het (ver)plaatsen van je eigen BBQ of oude loungeset.

Hoe moet ik mijn tuin voorbereiden op de plaatsing van de buitenkeuken?

De buitenkeukens zijn zwaar, het is noodzakelijk dat de ruimte goed te bereiken is met een rolwagen waar de keuken op staat. Wij beginnen onze plaatsing graag op schoongemaakte ondergrond. Denk hierbij een schoon geveegde stoep. De ondergrond moet waterpas zijn, zodat we de keuken direct kunnen plaatsen.

Zijn er hygiënische maatregelen rondom de bezorging?

Ja. We houden 1,5 meter afstand en het krabbeltje zetten onze bezorgers zelf bij de aflevering. We maken een foto bij vertrek en plaatsen deze met jouw toestemming graag op onze social media kanalen.

Bestellen

Hoe kan ik mijn bestelling plaatsen?

In de webshop kun je per product jouw wensen aangeven, denk hierbij aan de diverse keuzemodules bij de buitenkeuken of jouw ideale kussens bij je loungebank. Ook kun je extra opties aan je bestelling toevoegen. Zodra je klikt op 'toevoegen aan winkelwagen'. Vervolgens kun je jouw bestelling afronden door te betalen via de diverse betaalmogelijkheden. Je ontvangt daarna een ontvangstbevestiging van ons. Wij zullen contact met je opnemen om een bezorgmoment af te stemmen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt de volgende betaalmogelijkheden gebruiken bij ons: iDeal, Creditcard, Bankcontact, KBC/CBC, Belfius en Afterpay. Mocht je een voorkeur hebben voor een aanbetaling, dit is mogelijk. Stuur ons dan een mail, dan sturen wij een betaallink voor 50% aanbetaling en zetten we jouw bestelling direct door.

Kan ik mijn bestelling nog veranderen?

Zit er een fout in je adresgegevens of heb je een verkeerde maat besteld? No stress! Kan gebeuren. Bel of mail ons binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling. Dan gaan wij meteen aan de slag om je bestelling aan te passen.

Onderhoud

Waar moet ik rekening meehouden als ik kies voor eikenhouten tuinmeubelen?

Eikenhout bevat looizuur en dit zou vlekken kunnen geven op je bestrating. Schrik hier niet van, dit is een natuurlijke reactie. Deze vlekken zijn verwijderbaar met water en zeep. Daarnaast reageert eikenhout vrij heftig wanneer het in aanraking komt met ijzer, denk hierbij aan een lantaarn, ijzeren potjes of iets dergelijks. Dit kan zorgen voor een blauw/zwarte vlek op je eikenhout en dit kun je niet herstellen. Vermijd dus ijzeren voorwerpen rondom je eikenhouten tuinmeubilair. Wij geven geen garantie op vlekken die zijn veroorzaakt door ijzer/metaal.

Hoeveel onderhoud hebben de loungebanken en buitenkeukens nodig?

Wij behandelen alle buitenmeubelen standaard met een olie. Het eikenhout gaat op den duur vergrijzen en krijgt zo een geheel eigen uitstraling als onderdeel van uw tuin. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan om je meubel elk jaar te beoordelen of een extra behandeling nodig is. Het is eenvoudig in gebruik en onderhoud zonder dat je hoeft te schuren. Voor het behoudt van de uitstraling is het ook beter om de buitenmeubelen onder een overkapping te plaatsen of te voorzien van een beschermhoes, klik hier voor meer informatie.

Er komen scheuren in het hout. Kan dit kwaad?

Hout is een natuurproduct dat reageert op verschillen in temperatuur en vochtigheid. Hierdoor gaat het hout ‘werken' en kunnen er scheuren ontstaan. Dit is een volkomen normaal fenomeen waardoor de bank of buitenkeuken zijn eigen karakter krijgt.

Hoe kan ik mijn buitenmeubelen nog beter onderhouden?

Wij verkopen ook beschermhoezen voor al onze buitenmeubelen. Deze zijn waterafstotend en zorgen ervoor dat het eikenhout zijn mooie uitstraling behoudt. We adviseren om een beschermhoes bij je aankoop aan te schaffen of je buitenmeubelen regelmatig te behandelen met Rubio Monocoat.

Retourneren

Kan ik mijn product retourneren?

Voor online bestellingen geldt een retourmogelijkheid van 14 dagen na ontvangst van het product. Dit wordt ook wel het herroepingsrecht of retourrecht genoemd. Onze buitenmeubelen moeten wel ongebruikt en onbeschadigd zijn. In sommige gevallen kun je geen aanspraak maken op het herroepingsrecht. Producten die tot stand zijn gekomen in overeenstemming met jouw specifieke wensen als klant zijnde (maatwerk - op maat gemaakt) zijn uitgezonderd

Wat zijn de kosten voor het retourneren van mijn bestelling?

De ophaalkosten voor het retourneren van de THUYN producten zijn voor jouw rekening. Wij vragen hiervoor je begrip. Wij kunnen de bestelling ophalen bij jou thuis voor € 75,-. We houden dit bedrag dan in op het aankoopbedrag dat we binnen 14 dagen terugstorten.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug?

Het terugstorten van uw aankoopbedrag kun je tussen de 7-14 werkdagen verwachten op je rekening. Dit kan variëren per bank. Heb je je aankoopbedrag niet binnen 14 werkdagen ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@thuyn.nl.

Garantie & Reparatie

Wat is de garantietermijn van de THUYN meubelen?

Voor onze THUYN meubelen geldt een garantietermijn van 1 jaar zodat de eikenhouten buitenmeubelen alle seizoenen doorlopen.

Wat is de garantietermijn op de kussens?

Op al onze kussens geven wij een garantie van 5 jaar op verkleuren en verslijten.

Wat is de garantietermijn op de Bastard?

Om in aanmerking te komen voor de garantie op je Bastard is het belangrijk dat je je Bastard garantie activeert via de volgende link. Op de Bastard ontvang je levenslange garantie.

Wat valt er allemaal onder de garantie op THUYN meubelen?

Wij geven garantie op de constructie en alle verbindingen van de buitenmeubelen. Gezien het gaat om een natuurproduct, willen wij je erop wijzen dat het hout gaat werken, meer hierover kun je lezen op onze pagina Materialen. In de winter krimpt het hout en in de zomer zet het uit. Wij geven geen garantie op het eventuele werken en/of kromtrekken van het hout. Meer informatie over de garantie kun je lezen op onze pagina Garantie & Reparatie.


Heb je nog een andere vraag?