Wist je dit.. over massief eikenhout?

Wist je dit.. over massief eikenhout?

Onze tuinmeubelen worden gemaakt van massief eikenhout. Wij als meubelmakers vinden dit een fantastische houtsoort en vertellen je hier graag meer over in onze blog. Wil je dus graag meer te weten komen over deze houtsoort, lees van verder.

Een aantal feiten op een rij over het eikenhout wat wij gebruiken:

 • 01.

  Wij gebruiken duurzaam eiken wat FSC gecertificeerd is. Dit eikenhout heeft een levensduur van 20-25 jaar.

 • 02.

  Het massief eiken komt uit de kern van de boom en
  heeft daardoor een unieke uitstraling.

 • 03.

  Onze eikenbalken bevatten noesten en scheuren, dit
  maakt ieder tuinmeubel uniek.

Werking van het eikenhout

Gezien het gaat om een natuurproduct, willen wij je erop wijzen dat het hout gaat werken. In de winter krimpt het hout en in de zomer zet het uit. Wij geven geen garantie op het eventuele werken en/of kromtrekken van het hout.

Gebruik een beschermhoes

Om vergrijzing van het eiken tegen te gaan adviseren wij om je tuinmeubel te voorzien van een beschermhoes. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinmeubel.

Schimmelvorming

Er kan schimmelvorming ontstaan op de eiken onderdelen doordat er schimmels in de lucht zitten. Wij geven geen garantie op schimmelvorming en raden aan om het eiken goed in de gaten te houden. Verwijder schimmels op tijd zodat het niet in het hout trekt.

Wist je dat ons eikenhout wordt voorzien van een oliebehandeling?

Dit doen we om het hout deels te beschermen tegen vocht en we hiermee een unieke, natuurlijke uitstraling creëren. Daarnaast zit er een UV-bestendig laagje in wat de verkleuring van het eiken deels tegen gaat. Naarmate het meubel langere tijd buiten staat kan het wel gaan verkleuren je kunt de originele kleur terugbrengen door het meubel opnieuw te voorzien van een oliebehandeling.

Wist je dat ons eikenhout enkele scheurtjes/barsten kan hebben?

Geen zorgen, dit  heeft geen invloed heeft op de stevigheid. Door schommeling in temperatuur kunnen deze scheurtjes iets meer open gaan staan, maar hier hebben we met het design natuurlijk rekening mee gehouden. Je tuinset leeft met je mee en leeft ook op naarmate het warmer wordt, net als wij! Deze tekeningen van het hout maken jouw tuinset uniek wat wij heel tof vinden!

Liever de volledige onderhoudsbrochure bekijken?

Download deze via onderstaande button.

Download onze brochure