Zó maak jij het extra gezellig in je tuin onder de overkapping

Zó maak jij het extra gezellig in je tuin onder de overkapping

Met deze tips ben jij voorbereid op een heerlijk najaar  

Als je tot de ‘lucky ones’ behoort die een overkapping in de tuin heeft, geniet je niet alleen in de zomer van je tuin. Kriebelt het om het deze winter extra gezellig aan te kleden? We geven je een aantal tips waarmee je deze winter gegarandeerd van jouw tuin zult genieten door het extra gezellig aan te kleden. Ook als je geen overkapping hebt, hebben we een aantal tips voor je. 

Onze tips voor een winterse styling op een rij:

 • 01.

  SFEERVERLICHTING

  Sfeerverlichting ziet er niet alleen erg gezellig uit, maar het maakt dat je ook extra lang kunt genieten van je tuin. Met een paar lampen kun je heel eenvoudig een bepaalde hoek uitlichten zoals bijvoorbeeld een boom. Met sfeervolle lantaarns, kandelaren, of een lichtsnoer over je schutting, onder de overkapping of tussen twee bomen creëer je de ultieme finishing touch. Oók als je geen overkapping hebt, is sfeerverlichting dé manier om je tuin deze winter sfeervol aan te kleden. 

 • 02.

  VERWARMD TERRAS

  Met een verwarmd terras ben je niet meer weg te slaan uit je tuin in de winter. Heb je al eens nagedacht over een heater, vuurkorf of houthaard? Zie je jezelf al zitten met een warme kop koffie of chocomel? 

 • 03.

  TEXTIEL

  Maak je tuinhoek extra aaibaar met mooie vachten, kussens en plaids. Zonder vloerkleed geen winterse loungehoek als je het ons vraagt. Een schapenvacht, laagpolig vloerkleed of hoogpolig. Precies te stylen naar jouw persoonlijke smaak. En vergeet andere textielen zoals warme plaids niet. Een leuk aanzicht om over je loungeset te draperen of gebruik kussentjes die het geheel helemaal af maken. 

 • 04.

  DECORATIE

  Als het gaat om decoratie is het belangrijk om warmte en sfeer toe te voegen. Onder de overkapping kun je leuke hoeken inrichten met vaasjes met kunstbloemen in winterse warme tinten. Takjes met bessen zien er ook gezellig uit in deze donkere dagen van het jaar. Op deze manier kun je het gemakkelijk knusser aankleden! 

 • 05.

  VOGELVRIENDELIJKE WINTER TUIN

  Genieten onder je overkapping terwijl je in de tuin vogels ziet genieten van voederplekjes? Vogels zijn er dol op in de winter verwend te worden. Help jij ze een handje met pindaslingers, vetbollen of een voedertafel? Zo geniet jij extra van vogels in de tuin, terwijl zij genieten van al het lekkers. 

 • 06.

  GEUR

  Maak het extra behaaglijk onder de overkapping door geurkaarsen of geurstokjes te plaatsen met kruidige, warme, houtige tonen. Geuren van kruidnagel, kaneel, sandelhout, sinaasappel. Een must-have voor een extra dimensie!