Voor de afwerking van ons eikenhout gebruiken wij Rubio Monocoat. 

Rubio Monocoat is dé referentie voor het kwaliteitsvol en milieuvriendelijk beschermen van hout. De geavanceerde technologie van de moleculaire binding, waarop de werking van Rubio Monocoat gebaseerd is, maakt Rubio oliën niet alleen duurzaam, maar ook uiterst economisch en gebruikersvriendelijk. 

De olie verankert zich - in enkele ogenblikken - met de bovenste microns van het hout door een moluculaire binding aan te gaan met de cellulosevezels (geen filmvorming, geen verzadigingsmethode). Door deze unieke technologie onderscheidt Rubio Monocoat zich al jaren van andere producten voor houtbescherming. Precies daarom hebben wij voor dit mooie product gekozen. 

Dankzij de geavanceerde technologie van moleculaire binding waarop de werking gebaseerd is, heeft Rubio Monocoat de volgende kwaliteiten. 

  • duurzame bescherming en kleuring van het hout
  • één enkele laag volstaat in de basis. Wil je de kleur hierna ook behouden, herhaal de behandeling dan na 6 maanden nog eens. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan om je meubel elk jaar te beoordelen of een extra behandeling nodig is.
  • 100% natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
  • eenvoudig in gebruik en onderhoud
  • geen overlappingen

Onze stylisten hebben 2 kleuren monocoat uitgekozen. Heb je andere wensen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 

De Whitewash geeft een licht witte gloed over het hout, de Natural maakt de natuurlijke kleur van het hout een tikje warmer. Twijfel je? Vraag dan onze samplebox aan.