Houd jouw THUYN in optimale vorm met onderstaande tips

 • Constructie

  Voor de constructie van de tuinmeubelen maken wij gebruik van pen-gat verbindingen. Hierdoor zijn er geen schroeven of spijkers in het zicht en heeft het hout de mogelijkheid om nog wat door te 'leven'. Eikenhout zal namelijk gaan werken door wisselingen in termperatuur, luchtvochtigheid en UV-straling. De scheuren geven jouw luxe tuinmeubelen een mooie uitstraling en hebben geen effect op de constructie van jouw meubel.

 • Onderhoud

  Eikenhout bevat looizuur en dit zou donkere vlekken kunnen geven op je bestrating. Geen enkele reden tot paniek, want dit is een natuurlijke reatie. Afhankelijk van de bestrating kun je de vlekken wegpoetsen met water en zeep. Ze verdwijnen op den duur vanzelf, maar hier gaat wat tijd overheen.

 • Verplaatsen

  Massief eikenhout, dat zal wel zwaar zijn of niet? Dat mag je zeker verwachten van onze kwalitatieve, luxe tuinmeubelen. Mocht je jouw loungeset ook een keer ergens anders willen neerzetten, zorg dan dat je een sleuteltje 10 en 17 bij de hand hebt. Op deze manier kun je de onderdelen loskoppelen om ze makkelijker te kunnen manoeuvreren door jouw prachtige aangelegde tuin.


  De buitenkeuken is standaard voorzien van zwenkwielen zodat je het meubel kunt verplaatsen naar jouw ideale BBQ spot. Let op: deze zijn niet geschikt om kilometers mee te rijden.

 • Oliebehandeling

  Onze tuinmeubelen worden standaard voorzien van een beschermende laag van Woca Exterior Oli Naturel. Deze olie beschermt jouw meubelen tegen vocht en UV straling. Afhankelijk van de weersomstandigheden raden wij aan om je meubel elk jaar te beoordelen met oog op een extra behandeling. De olie is eenvoudig in gebruik en onderhoud.


  Bestel extra onderhoudsproducten om jouw tuinmeubelen in perfecte conditie te houden.

Belangrijk om te weten

Gebruik een beschermhoes
Om vergrijzing van het eiken tegen te gaan adviseren wij om je tuinmeubel te voorzien van een beschermhoes. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinmeubel.

Werking van het hout
Gezien het gaat om een natuurproduct, willen wij je erop wijzen dat het hout gaat werken. In de winter krimpt het hout en in de zomer zet het uit. Wij geven geen garantie op het eventuele werken en/of kromtrekken van het hout.

Schimmelvorming
Er kan schimmelvorming ontstaan op de eiken onderdelen doordat er schimmels in de lucht zitten. Wij geven geen garantie op schimmelvorming en raden aan om het eiken goed in de gaten te houden. Verwijder schimmels op tijd zodat het niet in het hout trekt.

Liever de volledige onderhoudsbrochure bekijken?

Download het via onderstaande button.

Download de brochure